Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Cheeba

Det händer grejer. Cheeba har ju varit utlånad till en tjej som har tränat och ridit henne sedan i maj förra året. För några veckor sen kom hon hem pga av oväntade omständigheter. Av en ren slump fick jag se en annons där man sökte en foderhäst. Jag ringde och sedan dess har det gått fort. Hon blev provriden och charmade tjejen så hon blev hämtad 4 dagar senare. Hon kommer få träning och förhoppningsvis komma ut och tävla. Det här känns jättebra men lite tomt blev det, men men hon står inte så långt bort så bara hon har landat är det jag som sätter mig i bilen och hälsar på .

Luuca, hon har redan blivit rund om magen. Det skall bli spännande att se vad som kommer ut. Det är ju inte dags förrän i slutet av maj så, jag får ge mig till tåls.

 

Marina

 

Onsdagen den 18 februari 2015 kl. 14:04

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Hmm Skäms!!

Ja, Jag får skämmas för att jag inte har skrivit något på länge. Såg att jag inte skrivit något på nästan ett år. Så var skall jag börja, vi börjar med Cheeba. Hon flyttade hemifrån i maj. Jenny har lånat henne och hon riktigt stortrivs. Hon har helt plötsligt blivit en prinsessa istället för odåga. Växt några centimeter och börjat träna hoppning. Hon sköter sig bra och finner sig i att åka på träningar på olika ställen och utvecklas för varje gång. Vi hoppas att det blir några lättare tävlingar i vår för henne.

Luuca är dräktig med Algot och om allt går bra fölar i juni.

Issah är som vanligt pigg och går framåt i ridningen.

Pia-Lotta är till min stora sorg borta. Planen var att betäcka henne men efter jul någon gång började hon få ont av en gammal skada. Såg inte så farligt ut från början men man såg att hon inte mådde bra i detta, och ju längre tiden gick så blev hon mer och mer stressad av att ha ont och inte hänga med de andra tjejerna när de drog en repa. Hon fick behandling och kunde gå på bete med de andra tjejerna över sommaren men hon fick ont igen. Detta gjorde att jag tog beslutet att för hennes skull ta bort henne. Känns mycket tungt men jag vet i alla fall att hon inte har ont längre.

Tora är ett avelssto som kom i somras till oss. Det är Jennys sto och hon är också betäckt med Algot och skall föla i juni. Så om allt går bra blir det två Algot föl nästa sommar. 

Det har flyttat in ett till sto i vårt stall i somras, Paddy heter hon. Det är en cob/tinker blandning. Ett riktigt litet charmtroll, mycket man pannlugg och hovskägg vilket gör att nu i lertider har Maria hennes ägare fullt upp med hålla henne ren. Hon är bara 4 år och springer gärna i alla lerpölar

Tror det var allt sedan sist. Skall försöka uppdatera foton lite senare.

Marina

 

Fredagen den 14 november 2014 kl. 12:06

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Det var länge sedan jag skrev....

Jaha, nu får jag ju skämmas för att jag inte tagit mig i kragen och skrivit något. vad har hänt sedan sist då.

Pia Lotta verkar trivas hos oss. Hon har tagit kommandot i hagen och är den som talar om för de andra när det är dags att gå in och sen har hon lärt de andra att man kan inte gå in innan man har kissat först. Jag får vackert stå där och vänta tills de har gjort sitt. Fördelen är ju att det blir fyra mindre kissar att mocka ut. Vi har börjat rida på henne lite promenadridning och det är så kul tycker hon. Har räknat ut att hon nog inte varit riden på ca fyra år. Hon var hur cool som helst. Framåt men är jättesnäll.

 

Luuca är som vanligt. Har inte vågat mätt henne på länge. Hon har växt i sin kropp så jag har tagit det lugnt med henne.

 

Issah är hur pigg som helst. Det lyser ur ögonen på henne och hon börjar växa i sina rörelser o kropp.

 

Cheeba blir inte högre. När vi tog fram vintertäcket behövde vi inte ändra ett enda spänne :-(. Sabina har hoppat några små hinder med henne och det vare inga problem. Hon gjorde som vanligt OK är det vi skall göra då gör vi det. Hon är enkel den lilla tjejen.

 

Det var lite om vad som hänt sedan sist.

Ha de

Marina

 

Torsdagen den 26 december 2013 kl. 19:16

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Nya tjejen!

Ja, nu har vi köpt ett nytt avelssto. Har letat sedan i våras efter ett nytt sto som vi skall kunna både avla, och som jag skall kunna komma igång och rida på lite grann. Min rygg är ju inte så bra.

Det har varit många samtal och några långa resor innan vi hittade Pia Lotta. Men nu är hon här. Det är en snäll och mycket smart tjej. Hon har varit här sedan midsommar och har kommit in flocken med de andra tjejerna mycket bra. Våra unghästar tyckte att hon var läskig först. De stod i hagen bredvid tätt ihop och bara blängde på henne. Pia Lotta tog det bara lugnt och gick undan i början. Men nu är det hon som börjar försöka ta befälet. Issah blev efter den första förskräckelsen mycket förtjust i henne och gick efter och hummade hela tiden.

Jag skall ta kort och lägga ut snart. Är ni nyfikna så finns det kort på fb när vi hämtade henne.

Marina

 

Fredagen den 12 juli 2013 kl. 08:40

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Facebook

Nu har jag gett upp. Vi har gått med i Facebook. Jag har länge stretat emot. Tycker att det har räckt med hemsidan. Tyvärr så är det inte så många som kollar den och heller inte många går in och läser i bloggen. Så nu har jag fått tagit skeden i vacker hand och får skriva där. Kommer att i fortsättningen att försöka hålla hemsidan aktuell. Så nu kan ni hitta oss om ni söker efter stall marbina på facebook.

Marina

 

Tisdagen den 11 juni 2013 kl. 14:20

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.